Udgivet d. 25. august 2016

At mobilen kan gøre dig mindre stresset, er nok en nyhed for de fleste. Ikke desto mindre var det, hvad deltagerne i netværksmødet “Stop stress på arbejdspladsen” fik at vide.
Peng Cheng, som stammer fra Kina, har udviklet app’en Pause. Den er baseret på teknikker fra mindfulness og de langsomme bevægelser i den kinesiske kampkunst Tai Chi. På app’en er kropsbevægelserne blot flyttet ud i fingerspidserne, som følger tilfældige mønstre på mobilens skærm. Ifølge Peng Cheng letter app’en din stress og øger dit fokus.

Den mest dowenloadede app
App’en blev lanceret i oktober 2015. I en periode lå den nummer 1 på download-listen og er med på listen over Top 10 apps 2015 hos time.com. Over 500.000 har downloadet den.

Selvstændige er udsatte
På mødet gennemgik stressekspert Rikke Maj Thauer årsagerne til, at vi bliver stressede, og hvad vi kan gøre.
Det anslås, at der dagligt er over 35.000 sygemeldinger på grund af stress. Og så er der alle de stressede, som ikke sygemelder sig.
De oftest stressede er bl.a. selvstændigt erhvervsdrivende og ledere. Men også plejepersonale, lærere og læger er udsatte. Stress er mest udbredt i aldersgruppen 25-44 år.

Sæt farten ned – og nå mere 
– Selvindsigt er et vigtigt værktøj til at nedbringe sit stress-niveau, sagde Rikke Maj Thauer. Vi skal lære at administrere vores liv og også kunne sige nej. Vi skal huske at gå lidt ned i gear en gang imellem. Vi kommer jo frem alligevel. Faktisk viser det sig, at vi bliver mere effektive, hvis vi sætter farten ned. 
– Omvendt er der også nogle, som uden at blive stressede kan arbejde 50 timer om ugen. Bare arbejdet giver mening og energi og ikke bliver et pres, sagde hun. 

Rikke Maj Thauer
Rikke Maj Thauer: Før dagbog over din belastning og
hvordan du sover. Det er et godt værktøj til at håndtere stress.

Vores Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og følg med i hvad der sker i Erhvervsforum.