Udgivet d. 14. maj 2019

Det var et par engagerede indledere, som var på programmet på sidste uges morgenmøde med borgmester Michael Ziegler og Henrik Djurhuus, indehaver af FriskSnit.dk i Hedehusene. Mødet foregik på virksomheden, der blandt andet leverer frisksnittet grønt og juice til storkøkkener i Region Hovedstaden og Region Sjælland.

Michael Ziegler orienterede om en række aktuelle erhvervsprojekter i Høje-Taastrup Kommune.

Datacenter med arkitektoniske ambitioner
Et datacenter bestående af fire bygninger plus et stort administrationscenter – i alt 300 arbejdspladser – er på vej i Høje Taastrup. Det kommer til at ligge vest for Handicaporganisationernes Hus, og borgmesteren har visse forventninger til udformningen, da tre af landets fremmeste arkitektfirmaer – BIG, Arkitema og Henning Larsen Architects – skal byde ind på projektet.

gæster

Gigantisk DSV-projekt
I Hedehusene bygger DSV løs på begge sider af vejen. Over de næste fem år bliver der investeret 1 mia. kr. i logistikcenter og administrationsbygning, så der til den tid vil være hele 250.000 kvm under tag og skabt 1.200 nye job.

Diversitet i Høje Taastrup C
Den nye bydel Høje Taastrup C har fået en flyvende start. Af de 22 byggefelter til boliger mangler kun tre at blive afsat. Michael Ziegler fremhævede projektet Eco Village, der kommer til at bestå af 150 små boliger med en række store, fælles faciliteter. Det skal stå færdigt i sommeren 2022 og vil i kraft af sin udformning være med til at give diversitet i Høje Taastrup C.

eco village

Dansk hovedkontor for grossist i lægemidler
Ugen før var borgmesteren med til at tage første spadestik til et nyt center for TMJ, en af to danske lægemiddelgrossister. Firmaet flytter fra Rødovre til Høje-Taastrup og bygger et 6.000 kvm stort lager plus 1.400 kvm kontor ved siden af InQvation i Høje Taastrup. Det bliver TMJ’s danske hovedkontor med 70 administrative medarbejdere og 70-100 lagerfolk. Derudover får de brug for en række unge fritidsjobbere.

Racehall, feriecenter og truckcenter
Michael Ziegler omtalte også Racehall, som bygger på livet løs ved Roskildevej og har et endnu større areal klar til andre rekreative projekter.

Vandland var en våd klud, men et wellness feriecenter med hytter ser ud til at blive en realitet.

Tæt på Transportcentret opføres nu Volvo Truck Center med ca. 12.000 kvm værksteder, lager og kontor. Og lige i nærheden bygger Dansk Retursystem også stort. Michael Ziegler nævnte desuden, at logistikvirksomheden Kuehne & Nagel i 2018 er flyttet til kommunen fra Brøndby med 150 medarbejdere.

mz

Ghetto-problem fortyndes
Michael Ziegler brugte en del tid på at fortælle, hvad der skal ske med de udsatte boligområder Taastrupgaard og Gadehavegaard. Til sammen bliver der investeret op mod en halv mia. kr. i at rive ned og bygge nyt.

– I forhold til det samlede indbyggertal er vi klart hårdt ramt i forhold til andre kommuner, men i og med at der samlet set er mellem 5.000 og 6.000 nye boliger på vej i blandt andet Høje Taastrup C og Nærheden vil problemet med den store andel af udsatte boligområder blive “fortyndet”, sagde borgmesteren, som klart lod forstå, at det er et emne, der ligger ham meget på sinde. 

6 om dagen? Nej, 12 ton om ugen
Efter borgmesterens indlæg gav Henrik Djurhuus et lige så engageret oplæg om sin virksomhed, som flyttede med til Høje-Taastrup, da Grønttorvet flyttede fra Valby.

Djurhuus kunne dog ikke se sig selv i Copenhagen Markets og endte i stedet på Hedelykken i Hedehusene, hvor FriskSnit.dk hver uge sender 12 ton snittede grøntsager ud til kunderne, som primært er storkøkkener og cateringfirmaer.

Som noget helt nyt er FriskSnit.dk i samarbejde med Søris begyndte at levere færdigpakkede varer til COOP.

søris

Besøget sluttede med en rundvisning i produktionslokalerne hos FriskSnit.dk

kartofler

gulerødder

Vores Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og følg med i hvad der sker i Erhvervsforum.