Udgivet d. 30. marts 2020

Broen, der forbinder den nye bydel Nærheden med Hedehusene, er nu åbnet for trafik. Broen bliver med sin markante arkitektur et vartegn for byen.

– Det er virkelig en milepæl. Gående, cyklister og bilister fra Nærheden får lettere adgang til Hovedgaden, ligesom borgerne i Hedehusene nemt kan komme ud til Nærheden og blandt andet bruge springcentret og det kommende læringshus, siger borgmester Michael Ziegler.

Et område med fart på udviklingen
Nærheden vokser i disse år for alvor frem – knap 500 beboere er allerede flyttet ind, og med mange nye byggerier i gang bliver der i de kommende år plads til omkring 6.500 borgere. Dermed kommer hele Hedehusene op på over 18.000 indbyggere.

– Der sker rigtig meget i Nærheden, og i løbet af det næste års tid kommer der et stort rykind af nye beboere. Derfor er det en stor fornøjelse at kunne åbne den bro, der skal gøre hverdagen lidt nemmere for beboerne i Nærheden og for dem, der har et ærinde i området, bemærker Ole Møller, direktør i NærHeden P/S.

Markant vartegn
Udviklingen af Nærheden varetages af byudviklingsselskabet NærHeden P/S, som ejes af Høje-Taastrup Kommune og Realdania By & Byg. Peter Cederfeld, adm. direktør i Realdania By & Byg, glæder sig over åbningen af broen:

– Nærheden skal være et eksempel på fremtidens bæredygtige forstad, og derfor er det vigtigt, at der kommer infrastruktur og byrum af høj kvalitet. Åbningen af broen markerer endnu et stort skridt i den spændende udvikling, som området er inde i. Nu er Nærheden og Hedehusene ikke to byområder, men et.

Fakta om broen

  • Broen er en skråstagsbro, hvor brodækket hænger i kabler fra en pylon.
  • Brodækkets længde er 42 meter, og bredden er 17 m. Pylonens højde er 28 m.
  • Høje-Taastrup Kommune og NærHeden P/S har samarbejdet om at opføre den nye bro.
  • Arkitekt: DISSING+WEITLING.
  • Hovedentreprenør: Jorton. Stål: Valmont sm. Jord og vej: MJ Eriksson.
  • Rådgiver: COWI.

Vores Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og følg med i hvad der sker i Erhvervsforum.