Udgivet d. 8. juni 2018

Omkring 30 erhvervsfolk fra Høje-Taastrup tog imod borgmester Michael Zieglers invitation til dialogmøde om kommunens vækstpolitik de næste fire år. 

Over 9.000 nye job i 2013-17
På mødet i rådhusets kantine gennemgik Michael Ziegler, hvad der er opnået de seneste fire år, blandt andet mere end 9.000 nye job. Det er en vækst over 30% og dermed den største i landet.

Handel og transport er stadig den helt store brancher – også når det gælder vækst. Men erhvervsservice er også vokset markant ligesom finansiering og forsikring, hvor Høje-Taastrup i dag har branchens største antal arbejdspladser, bortset fra København.

– Vi holder øje med potentialet i andre brancher. Med udsigt til en kommende racehall og et vandland bør der være muligheder for turismen. Men uanset branche skal alle virksomheder opleve en god, professionel erhvervsservice fra kommunen, bemærkede borgmesteren.

Download Michael Zieglers præsentation

Tre temaer diskuteret
Jens Bjerg fra konsulentfirmaet Iris Group gav efterfølgende forsamlingen et oplæg om ambitiøs, lokal vækstpolitik. Også han fremhævede den høje jobvækst i Høje-Taastrup, et dynamisk erhvervsliv og en attraktiv beliggenhed nær vigtig infrastruktur og hovedstaden som vigtige elementer.

På baggrund af oplæggene blev der rundt ved bordene diskuteret tre temaer ud fra en lokal vinkel: de erhvervsmæssige rammevilkår; forankring og værdiskabelse; kompetencer og styrkepositioner, der kan drive væksten.

Vidensinstitutioner vil gerne erhvervslivet
Under debatten kom der flere forslag til områder, der er værd at satse på. Herunder at opbygge en identitet om Høje-Taastrup som kulturflagskib (som Horsens har gjort) og at styrke iværksættermiljøet og samarbejdet med uddannelsesinstitutionerne.

Her oplyste Teknologisk Institut, at de snart åbner et iværksætterhus i Taastrup med fokus på højteknologi. Og fra Roskilde Universitet lød det, at 10.000 studerende og 1.000 forskere befinder sig lige på den anden side af kommunegrænsen og meget gerne indgår i praktikforløb, netværk og andet samarbejde med det lokale erhvervsliv.

Michael Ziegler konstaterede afslutningsvis, at der måske er en større pyskologisk end fysisk afstand til RUC: – Det er nok noget, vi skal prøve at nedbryde. Det er jo en gave at have sådan en institution liggende i sin baghave.

Byd ind
Arbejdet med ny vækststrategi fortsætter de næste måneder, og borgmesteren opfordrede de erhvervsdrivende til fortsat at byde ind. Det kan du gøre på to måder: skriv til nemadgang@htk.dk eller tag fat i erhvervskonsulent Toke Sundgaard på 43 59 18 05.

Vores Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og følg med i hvad der sker i Erhvervsforum.