Udgivet d. 20. november 2018

Som en del af strategien for Danmarks digitale vækst nedsætter regeringen et SMV:Board – et rådgiverpanel, der skal bidrage til at fremme digital omstilling og e-handel i små og mellemstore virksomheder. Formand for SMV:Boardet bliver Dorte Zacho Martinsen, CEO hos BM Silo i Holstebro.

SMV:Boardet skal stå i spidsen for initiativet SMV:Digital og vil bestå af virksomhedsrepræsentanter, eksperter og organisationer, der alle har erfaring med eller viden om digital omstilling eller e-handel.

Det skal bidrage til at understøtte regeringens arbejde med at få flere små og mellemstore virksomheder i at blive mere digitale. Der kan eksempelvis være store gevinster at hente ved at digitalisere manuelle og papirbaserede opgaver eller ved at udnytte de digitale online handelsplatforme bedre. 

Minister glæder sig
Erhvervsminister Rasmus Jarlov ser frem til SMV:Boardets arbejde: – Jeg glæder mig over, at vi har fået sammensat et råd med bred erfaring og stor viden om digitalisering og e-handel. Digitale løsninger kan betyde virkelig meget for virksomhedernes bundlinje og produktivitet, og jeg håber, de kan blive hjulpet med dette initiativ.

Formanden for SMV:Boardet, Dorte Zacho Martinsen, har selv stået i spidsen for en gennemgående digitalisering af sin virksomhed på ca. 40 ansatte, og kan dermed løfte egne konkrete erfaringer ind i SMV:Boardet. 

– Jeg er sikker på, at vi kan få nogle gode drøftelser om fremme af digitalisering i de små og mellemstore virksomheder. Digitalisering af små og mellemstore virksomheder er et af de områder, som jeg brænder for, og hvor jeg ser nogle gode muligheder for, at vi kan gøre det endnu bedre i Danmark, siger hun.

Første møde i december
SMV:Boardet mødes første gang i begyndelsen af december. Der er 13 medlemmer:

Dorte Zacho Martinsen, CEO, BM Silo 
Brian Gottorp Jeppesen, CEO, Mjølner Informatics
Annette Estø, CEO, Fleye
Christian Hincheldey, CEO, A.C.Perchs Thehandel
Jan Damsgaard, institutleder og professor, CBS
Mette Neville, professor og centerleder, Århus Universitet
Henrik Aarestrup, chef for det digitale område, Dansk Metal
Janus Sandsgaard, fagchef for it og digitalisering, Dansk Erhverv
Annette Falberg, branchedirektør DI Handel, Dansk Industri
Lars Fremerey, udviklingschef for public affairs, GTS-foreningen
Marianne Thellersen, Senior Vice President Innovation & Entrepreneurship DTU, IDA
Morten Andersen Linnet, forsknings- og innovationspolitisk chef, Landbrug og Fødevarer
Henrik Lilja, chefkonsulent, SMVDanmark

Vores Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og følg med i hvad der sker i Erhvervsforum.