Udgivet d. 28. januar 2021

Flere medarbejdere, der cykler til arbejde, og mere gods, der transporteres med ladcykler. Det er målet for et nyt rådgivningscenter, som Cyklistforbundet åbner i dag. 

Cykelvæksthuset er navnet på rådgivningscentret, der skal hjælpe private og offentlige arbejdspladser med at udnytte de enorme potentialer, der er i mere cykling. Virksomheder kan i centret få gratis hjælp til, hvordan de kan bruge cykel, ladcykel og el-ladcykel i hverdagen.

– At få flere til at cykle i hverdagen styrker sundheden, letter trængslen og begrænser CO2-udledningen, og alle virksomheder kan være en del af den grønne omstilling ved at flytte bilture til cykelture. Derfor er det et kæmpe rygstød til den bæredygtige transport, når vi nu åbner Cykelvæksthuset og kan hjælpe virksomheder i hele landet med at styrke cyklens rolle, siger Klaus Bondam, direktør i Cyklistforbundet.

Kører på en statslig bevilling
Cykelvæksthuset er finansieret af en fireårig statslig bevilling i forbindelse med en politisk aftale om forbedring af den kollektive trafik og drives af Cyklistforbundet i København.

Transportminister Benny Engelbrecht glæder sig over, at centret nu åbner: – Der er store gevinster ved at fremme og udvikle cyklismen i Danmark. Når flere vælger cyklen til, er det ikke kun godt og sundt for den enkelte cyklist, men hele samfundet vinder, når flere cykler. Jeg er klar over, at det kan være svært at ændre vaner og vælge cykelstien frem for det, vi plejer. Derfor ser jeg frem til, at Cykelvæksthuset kan hjælpe virksomheder i hele landet med at se potentialet i at cykle mere.

Vil rådgive virksomheder
Cykelvæksthuset vil yde rådgivning til virksomheder tilpasset den enkelte virksomheds situation, fortæller daglig leder af centret, Trine Stig Mikkelsen:

– Uanset om man aldrig har haft fokus på cykling før i virksomheden, eller man har fine cykelforhold og mange medarbejdere, der cykler, så kan Cykelvæksthuset hjælpe med det næste skridt, siger Trine Stig Mikkelsen. Vi vil med Cykelvæksthuset give inspiration, viden og rådgivning til offentlige og private virksomheder om, hvordan man kan motivere flere medarbejdere til at vælge cyklen, og hvordan man kan bruge el-ladcykler, ladcykler og almindelige cykler til transport af varer og medarbejdere som en del af virksomhedens opgaveløsning. Ud over at formidle den nyeste viden og inspirerende cases på hjemmesiden, tilbyder vi skræddersyet rådgivning og sparring til et antal virksomheder om året. 

Virksomheder, der gerne vil vide mere om mulighederne for at bruge cyklen mere, kan på centrets hjemmeside finde viden og kontaktoplysninger på centret.

DR cykel
DR har flyttet mange taxature til cykelture. (Foto: Agnethe Schlicktkrull/DR)

Vores Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og følg med i hvad der sker i Erhvervsforum.