Udgivet d. 17. januar 2020

Der var rekordstor deltagelse, mere end 250 tilmeldte, til borgmester Michael Zieglers nytårskur for erhvervslivet torsdag i Taastrup Teater & Musikhus.

Omdrejningspunktet for kuren var FNs Verdensmål, hvor Connie Hedegaard, formand for Concito, Danmarks Grønne Tænketank, belyste klodens klimatilstand, og hvordan udviklingen kun går stærkere og stærkere i den forkerte retning med stigende temperaturer. 

Grønne virksomheder vinder
I forhold til, hvad erhvervslivet kan gøre, sagde hun, at de virksomheder, der formår den grønne omstilling, vil vinde.

Det er nok nemmest for de store koncerner at sætte kræfter af til opgaven, men de mindre vil automatisk følge efter. Og det er altafgørende, at Danmark formår at fastholde den styrkeposition, vi allerede har på grønne forretningsmodeller. Hun mente, at i forhold til SMV’ere og grøn omstilling må brancheorganisationerne træde til og sikre, at de gode erfaringer bliver delt.

– En grøn tilgang er også vigtig, hvis I skal tiltrække den unge generation som nye medarbejdere. De kigger på virksomhedens formål og vurderer, om det er et sted, de kan se sig selv arbejde, fortalte Connie Hedegaard.

Connie H
FNs 17 verdensmål var temaet for Connie Hedegaard, som især fokuserede på klimaforandringerne. (Foto: LINDSKOV Communication).

Slut med brug-og-smid-væk
– På den korte bane vil grøn omstilling koste penge for virksomhederne, men på den lange bane vil det kunne svare sig. Markedet er ved at dreje sig væk fra brug-og-smid-væk kulturen; nu vil vi have nogle produkter, der kan genbruges. Miljø- & EnergiCentret her i Høje-Taastrup var jo et af de første steder, hvor man så en idé i at reparere og genbruge elapparater i stedet for bare at smide dem ud, bemærkede hun.

Med Niels Krause-Kjær, DR2, som ordstyrer, blev Connie Hedegaards indlæg fulgt op af en paneldebat, hvor hun sammen med Jakob Brandt fra SMVdanmark, Thomas Bustrup fra DI og Michael Ziegler diskuterede, hvordan vi kommer i gang med den grønne omstilling.

Michael Ziegler oplyste, at Høje-Taastrup Kommune i efteråret vil afvikle en Verdensmål Festival, og at der vil blive indkaldt til en orienterende møde i marts.

33 gazeller hyldet
Den officielle del af kuren sluttede med en hyldest af årets 33 gazellevirksomheder fra Høje-Taastrup Kommune:
Nanostone, Titan Containers, Loomis Danmark, Anjep Consulting, Neurons Inc., SK Taastrup, C og B Solutions, MK Bageri, Beauty Akademiet, Auto IT, Dyrlæge Praksis ApS, SH Installation, Dansk Miljøforbedring A/S, Det nye trafikselskab aps, Tonergenbrug, H.E. Jensen Import Plant, W.R. Damp Aps, Stilladsgruppen København, Zentura, Mæglerservice af 14/7-2010, CR Tool 2014, Danisense, Lift & Løft, Linco VVS, ATZ, Murerfirmaet Bjarne Hansen, Ropenhagen, Zleep Hotels, PG Flowteknik, Nimtag Aps, Konsensus og Co., Faglig afdeling og Mogens Hansen Entreprenørfirma.

Tapas
Efter kuren var der tapas og netværk i foyeren på Taastrup Teater & Musikhus.

Vores Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og følg med i hvad der sker i Erhvervsforum.