Udgivet d. 16. november 2020

PFA annoncerede tidligere i år, at pensionsselskabet vil opføre to bæredygtige boligkarréer i det nye byområde Høje Taastrup C. Byggeriet blev fredag sat i gang med det første spadestik.

– Vi ønsker som en del af vores strategi for ejendomsinvesteringer at investere i landets vækstområder, og her passer Høje-Taastrup rigtig godt ind. Samtidig ser vi også et stort potentiale i at bidrage til udviklingen af et nyt byområde, som kan være med til at gøre byen endnu mere attraktiv, siger Michael Bruhn, ejendomsdirektør i PFA.

Fokus på bæredygtighed
Det første spadestik vil over de kommende år blive til to boligkarréer med i alt 150 lejligheder, 7 hotellejligheder samt 550 kvm erhverv, der i alt udgør et samlet etageareal på ca. 14.400 kvm. Begge boligkarréer opføres efter DGNB Guld, der er en af de højeste standarder inden for bæredygtighedscertificering.

– At bygge bæredygtigt er generelt et skarpt fokuspunkt, vi har hos PFA som ansvarlig investor. Det gælder også i forhold til denne investering. Dels fordi vi ønsker at bidrage positivt til samfundsudviklingen, men også fordi et skarpt fokus på bæredygtighed kan være med til at langtidssikre ejendommens værdi. Til stor glæde for vores kunders pensionsopsparinger, siger Michael Bruhn.

Glad borgmester
Høje-Taastrup Kommunes borgmester, Michael Ziegler glæder sig over, at kommunen inden længe vil få glæde af to nye, bæredygtige boligejendomme.
 
– Jeg er glad for, at PFA så hurtigt har set mulighederne og har været blandt de første til at investere i Høje Taastrup C. Høje-Taastrup Kommune har ambitiøse klimamål, og vi sætter derfor stor pris på investorer, der er med på at bygge nyt med respekt for klimaet.

– Med dette nye boligbyggeri vil den nye by snart skyde op, og vi kommer endnu tættere på at få masser af byliv med både erhverv, boliger og et grønt parkstrøg, som binder området mellem Høje Taastrup Station og City2 sammen, siger Michael Ziegler.

Indflytningsklar i 2022
De to nye boligejendomme ventes at være klar til indflytning medio 2022.

Første spadestik
Michael Bruhn, ejendomsdirektør i PFA, borgmester Michael Ziegler og Lars Bloch, direktør i Arealudviklingsselskabet Høje Taastrup C, tog første spadestik fredag.

 

Vores Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og følg med i hvad der sker i Erhvervsforum.