Udgivet d. 20. april 2017

Onsdag blev forslagene til fremtidens Hedeland Naturpark offentliggjort på Høje-Taastrup Rådhus. Dommerkomiteen har modtaget tre velkvalificerede forslag fra de tværfaglige ekspertteams Møller & Grønborg, RUBOW og SLA. Dermed har udviklingen af Hedeland, som er støttet af Realdania, nået endnu en stor milepæl.
Dommerkomiteen har lagt særlig vægt på tre hovedtemaer i deres bedømmelse af de tre forslag: fysik, formidling og forretning. I denne proces kom dommerkomiteen frem til, at Team SLA vurderes til at have det stærkeste forslag som udgangspunkt for den kommende udviklingsplan. Der er lagt vægt på ideerne til udvikling af naturen og sammenhæng med omkringliggende byer og landskab. Team SLAs forslag til Hedeland Naturpark indebærer bl.a. en øget dramatisering af landskabet med dybe dale, ”bjerge”, ødemark og en central rute kaldet Horndrageren, opkaldt efter en sjælden orkidéblomst, som vokser i Hedeland.
Team RUBOW har et særligt øje for brugere og forretningskoncepter og foreslår bl.a. overnatningshytter i en særlig arkitektonisk udformning. Team Møller & Grønborg kaster et nyt blik på, hvordan foreninger kan bidrage til landskabsudviklingen.

Michael Ziegler: Tre visionære forslag
– Det er glædeligt, at opdraget er afsluttet med tre så stærke og visionære forslag til udviklingen af Hedeland Naturpark. Vi glæder os til at få arbejdstøjet på og skabe en udviklingsplan, der kan sætte Hedeland på landkortet, siger borgmester Michael Ziegler, Høje-Taastrup, den ene af de tre ejerkommuner af Hedeland.
Også Greves borgmester, Pernille Beckmann, er begejstret: – Det er tre rigtig gode og forskellige forslag, som med fordel kan kombineres. Særligt de forretningsmæssige potentialer og formidlingen af Hedeland er interessant at kigge på. Nu glæder jeg mig over denne milepæl og ser frem til arbejdet med en udviklingsplan, der skal bringe Hedeland Naturpark på landkortet.
Roskildes borgmester, Joy Mogensen, glæder sig også til det fremtidige arbejde: – Det har været en rigtig god proces, hvor borgere og brugere af området har været med til at sætte retningen for det Hedeland, de ønsker i fremtiden.
Borgmestre
Borgmestrene for Hedelands tre ejerkommuner – Joy Mogensen fra Roskilde, Michael Ziegler fra Høje-Taastrup og Pernille Beckmann fra Greve.  

1.000 hektar naturpark
Hedeland Naturpark dækker et areal på ca. 1.000 ha. Det er et tidligere råstofområde, hvor der stedvis fortsat udvindes grus. Området er gennem de sidste 40 år blevet udviklet til et rekreativt naturområde med mange aktiviteter.
I juni 2016 vedtog de tre byråd en ny vision for Hedeland, der skal omsættes til en udviklingsplan. Gennem et parallelopdrag er der derfor blevet indhentet ideer til områdets udvikling.
Til at bedømme de tre holds forslag har der været nedsat en dommerkomite med borgmestrene fra de tre kommuner, formand og næstformand i I/S Hedelands bestyrelse, chefkonsulent Claus Ravn fra Realdania By og Byg samt to fagdommere; professor i Parkforvaltning på Københavns Universitet Thomas Randrup og arkitekten Mats Olsson.
Der skal nu udarbejdes en udviklingsplan for Hedeland Naturpark, som forventes at blive vedtaget af de tre byråd senere på året. 

Se de tre forslag på rådhuset
De tre projektforslag for Vision Hedeland udstilles på Høje-Taastrup Kommunes rådhus frem til 28. april 2017. Udstillingen er åben i rådhusets åbningstid: Mandag-onsdag kl. 10-14.30, torsdag kl. 10 -17 og fredag kl. 10-13.30.  

Vores Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og følg med i hvad der sker i Erhvervsforum.