Udgivet d. 6. juni 2018

Vores medlem, fotograf Anneli Aasmul, har netop vundet fem medaljer i to fotokonkurrencer. Dermed fik astrologen fik ret, da hun for mere end 20 år siden forudså, at Anneli for alvor ville markere sig karrieremæssigt i 50 års alderen.

I år er det 25 år siden, at Anneli som tredje generation rykkede ind i familiefirmaet Fotograf Aasmul i Taastrup for at arbejde sammen med sin mor, Inge. Efter et par år i firmaet fik Anneli lagt sit horoskop. Her fastslog astrologen, at hun først for alvor ville slå igennem karrieremæssigt, når hun blev 50 år.

18 billeder med i to konkurrencer
– Jeg lagde ikke så meget i det dengang og glemte alt om det, men jeg kom alligevel til at tænke på det, her da jeg fyldte 50. Måske derfor besluttede jeg, at nu måtte det være. Jeg ville deltage med ekstra mange fotos i årets konkurrencer, fortæller hun.

18 billeder blev sendt til Colour Art Photo og Dansk Fotografisk Forenings fotokonkurrencer. Halvdelen taget specielt til konkurrencerne, mens resten var portrætter og billeder af kunder taget i atelieret eller på spændende locations rundt omkring i Taastrup og københavnsområdet.

Aldrig vundet så meget før 
Hendes konkurrencesatsning bar frugt: – Aldrig før har jeg vundet så mange medaljer på en gang. Det er tre år siden, jeg sidst fik guld, nu har jeg fået en guldmedalje mere. Derudover vandt jeg også to sølvmedaljer, to bronzemedaljer og et diplom.

Fire af medaljerne blev vundet i Colour Art Photos konkurrence. Guldmedaljen fik hun i kategorien “Vintage” for et stemningsfuldt billede af et ældre par fotograferet i et Veterantog i Græsted i Nordsjælland. Det er fotograferet specielt til konkurrencen.

Ægtepar

Anneli vandt sølvmedalje for foto af en lille pige i en valmuemark.

– Da jeg så de blomstrende valmuer på en mark i Taastrup, tænkte jeg straks, at det kunne være en fantastisk location til et børnebillede. Ugen efter skulle min assistent, fotograf Tine Duch, og jeg fotografere en lille pige, som vi har taget billeder af, siden hun blev født. Hendes forældre ville denne gang have et lidt mere specielt billede, og det måtte naturligvis blive midt i alle blomsterne.

Pige og valmuer

I Dansk Fotografisk Forenings konkurrence fik hun i den åbne kategori en bronzemedalje for et billede af et dansepar. Hvor det skulle tages, overlod de til Anneli, som valgte at forlade atelieret og tage billedet i en nærliggende betongarage.

dansere

Vores Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og følg med i hvad der sker i Erhvervsforum.