Udgivet d. 12. juli 2019

Røntgenscanning, 3D print og genbrug af materialer er blot tre mulige veje, når du vil udvikle din produktion og dine produkter. Teknologisk Institut inviterer os i februar 2020 indenfor i Center for Plast og Emballage til et fyraftensmøde, hvor vi ser tre af de teknologier, de arbejder med, og som du kan købe dig adgang til.

– Røntgenscanning er en effektiv måde til kvalitetskontrol af fx tæthed og fejl, uden at man behøver at skære det pågældende emne op, som man ellers ofte må gøre, hvis det er formstøbt, forklarer sektionsleder Jens Christiansen.

– 3D-print kan vi levere i alle former. Det kan være en god og billig genvej, når man udvikler nye produkter, hvor en prototype hurtigt kan printes i fx plast eller metal. Vi er nok ikke det billigste sted at få de opgaver udført, da der ligger mange ingeniørtimer i det. Til gengæld er vi på forkant med anvendelse af de nyeste teknologier som fx printning af støbeforme til Free-Form Injection Molding og fremstilling af komponenter i metaller.

– Genbrug af materialer vil vi komme til at se mere til. Hos os fokuserer vi meget på plast, da der ikke findes så mange løsninger på dette materiale. Vi råder selv over udstyr, som fx gør det muligt at trække blødgørere ud af medicinsk udstyr og derefter omsmelte plasten. Desuden er vi ved at udvikle en plastisk papirmasse, som kan anvendes i almindeligt sprøjtestøbeudstyr.

– På Teknologisk Institut i Taastrup råder vi avanceret udstyr og stor ekspertise. Samtidig kan vi trække på faciliteter og kompetencer andre steder i Europa, så vi vil næsten altid kunne hjælpe en virksomhed forbi en udfordring, siger Jens Christiansen.

Du kan allerede nu tilmelde dig besøget. 

møtrik
En møtrik støbt i papir er et af eksemplerne på genbrug, som Teknologisk Institut arbejder med.

3D
I 3D-print er der stort set ingen grænser for de former, der kan fremstilles, og produktudviklingstiden kan kortes ned til få uger.

Vores Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og følg med i hvad der sker i Erhvervsforum.