Udgivet d. 28. februar 2018

Advokat Per Setholm-Johansen gav deltagerne et godt indblik i, hvor det oftest går galt mellem bygherre og entreprenør på vores minikursus om byggejura. Det foregik tirsdag eftemiddag hos vores medlem Torkil Laursen A/S, rådgivende ingeniørfirma.

Per Setholm-Johansen understregede, at et tilbud ikke er accepteret, hvis bygherren siger “Ja, men…”:

– I det tilfælde, hvor bygherren accepterer jeres tilbud, men kommer med flere betingelser, så er situationen vendt rundt. Nu er det entreprenøren, som skal acceptere bygherrens tilbud.

Betal og gør indsigelse
Advokaten kom også ind på den situation, hvor en kunde ikke vil acceptere beløbet på en faktura og beder om en kreditnota og en ny faktura.

– Det er ikke måden at gøre det på. Hvis du ikke er enig i en faktura, så kan du betale en del af beløbet og hurtigst muligt gøre indsigelse. Så må det være op til en forhandling, hvad det endelig beløb skal være. I sidste instans skal det måske afgøres af en dommer.

Per Setholm-Johansen frarådede stærkt, at man – hvis man har leveret materialer til en byggeplads, og bygherren ikke vil betale for dem – så henter materialerne igen.

– Det er tyveri, og I får ørerne i maskinen. I skal nok få jeres penge med tiden og endda med gode renter, tilføjede han.

Nye betingelser på vej
Per Setholm-Johansen gennemgik også ændringerne i det udkast til betingelser for arbejder i bygge- og anlægsvirksomheder (AB 18), som er i høring nu.

Under hele mødet var der en livlig dialog, hvor deltagerne rejste konkrete problemstillinger og fik klare svar af advokaten. Per Setholm-Johansen er ansat hos Hasløv Stæhr Advokater, som har specialiseret sig i rådgivning til virksomheder i byggeriet. 

Vores Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og følg med i hvad der sker i Erhvervsforum.