Udgivet d. 9. februar 2017

Nyt medlem: Nørrebro Bryghus / Baldersbrønde Bryggeri A/S.

Nørrebro Bryghus har eksisteret siden 2003 med restaurant og brewpub i Ryesgade. Konceptet kom så godt fra start, at der i 2006 var basis for at supplere forretningen med et mikrobryggeri, der blev indrettet på Baldersbuen i Baldersbrønde. Her har Baldersbrønde Bryggeri A/S haft til huse lige siden.

Perfekte rammer i Baldersbrønde
– Vi har nogle perfekte rammer her og producerer årligt cirka 1 million liter øl på fustage og flasker. Salget er inde i en positiv trend, og lige nu overvejer vi at øge kapaciteten med et par nye lagringstanke, fortæller Henrik Vang.
Han blev for et år siden direktør for Baldersbrønde Bryggeri A/S efter 25 år som salgschef hos Carlsberg. Jobbet i Hedehusene tiltalte ham og hans passion for øl, da det ville give ham ansvaret for både produktion, salg, marketing og distribution. I øvrigt er han også chef for bryggeriet i Ryesgade.
I alt er der ti medarbejdere på Baldersbuen, hvoraf cirka halvdelen er beskæftiget i selve bryggeriet med brygmester Jacob Hørslev Hansen i spidsen. Også han kommer fra Carlsberg.

Priser
Wall of Fame: Bryggeriet har gennem årene vundet adskillige internationale priser for sit øl.

Mere end 200 slags øl
Det er Nørrebro Bryghus’ mission at levere varieret kvalitetsøl. Gennem årene er kunderne blevet præsenteret for mere end 200 varianter på bryghuset i Ryesgade.
På det større bryggeri i Baldersbrønde tilstræbes det at have 14 forskellige varianter, hvoraf to-tre stykker blevet skiftet ud hen over et år. Nørrebro-klassikere som Ravnsborg Rød, New York Lager og Bombay Pale Ale går dog igen år efter år. 

Ølmarkedet er vendt
Siden 2008 har al øl fra bryggeriet været økologisk. Det ser Henrik Vang som et afgørende parameter for at adskille mikrobryggeriet fra de store bryggerier, som også har opdaget, at der er et stigende marked for specialøl i Danmark, hvor salget af traditionelt øl har været faldende i flere år.
– Men i 2016 steg markedet faktisk 0,5 procent, oplyser Henrik Vang. Folks interesse for øl stiger, og det er der også god grund til. Vi er omkring 130 mikrobryggerier herhjemme, som hver især laver noget spændende øl og er gode til at eksperimentere. Så nu oplever vi nye trends med blandt andet Sour Beer og øl lagret på egetræsfade, der før har været brugt til whisky og anden spiritus. 

Gaveæske
I restauranten i Ryesgade kan du købe gaveæsker med forskellige specialøl fra Nørrebro Bryghus’ bryggeri i Baldersbrønde.

Nyt koncept: Beer-to-go
– Der kommer så meget nyt på markedet, takket være mikrobryggerierne, fortsætter Henrik Vang. Inde i Ryesgade lancerer vi omkring 25 nye produkter hvert år. Hvert bryg består af 2.000 liter, og når de er drukket, så er det slut med den variant og tid til en anden. Før jul indførte vi et nyt koncept i Ryesgade, Beer-to-go, hvor du kan få tappet vores aktuelle fadøl på en 1 liter dåse og tage med dig.

Beer-to-go
Direktør Henrik Vang med en dåse Beer-to-go.

Det øl, der brygges i Baldersbrønde, går ud til restauranter, detailhandel og til eksport. Nørrebro-øllet kan købes i Irma og Føtex, i udvalgte Kvickly- og Meny-butikker og i specialforretninger. Fra tid til anden dukker de også op som spotvare i Netto. 

Cider med Claus Meyer
Foruden specialøl producerer Baldersbrønde én gang om året et batch af 6.000 liter ren æblecider. Det sker i samarbejde med Claus Meyer, som leverer æblerne fra sine plantager på øerne i Smålandshavet. Den produktion foregår i februar, så cideren kan være ude i restauranter og Irma-butikker i marts.

Øltanke

Baldersbrønde Bryggeri A/S
Baldersbuen 25
2640 Hedehusene
info@noerrebrobryghus.dk
Tlf. 46 55 04 70
www.noerrebrobryghus. dk

Vores Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og følg med i hvad der sker i Erhvervsforum.