Udgivet d. 15. november 2020

Tirsdag tages første spadestik til endnu et stort erhvervsbyggeri i Høje-Taastrup. Ventilationsvirksomheden E. Klink bygger ca. 3.650 kvadratmeter i Taastrup, lige ved siden af sin ejer, Wicotec Kirkebjerg.

Der er tale om en 3.200 kvm stor fabrik, hvor E. Klink skal fremstille ventilationskanaler, plus 450 kvm administrationsbygning.

Byggeriet er færdig allerede til juli, hvorefter E. Klink flytter sine aktiviteter fra Skovlunde, hvor virksomheden har ligget i 72 år, til Taastrup. Det indbefatter cirka 150 arbejdspladser, inkl. cirka 50 kørende servicefolk.

Servicebiler

Bygger på den gamle Siemens-grund
– Vi har købt den 27.000 kvm store Siemens-grund på Dybendalsvænget 5B. Dermed bliver vi bagbo til Wicotec Kirkebjergs hovedkontor på Roskildevej 338, oplyser Lars Christrup, adm. direktør i E. Klink. 

Han forklarer flytningen med, at virksomheden, der er blandt branchens største med en omsætning på 280 mio. kr., er vokset fra sine lokaler i Skovlunde. Med købet af den store grund i Taastrup fremtidssikrer E. Klink sig. Lars Christrup forudser desuden nogle betydelige synergier med Wicotec Kirkebjerg:

– Det er en oplagt løsning at flytte til Taastrup. Over halvdelen af vores omsætning henter vi på opgaver, vi løser sammen med Wicotec Kirkebjerg eller med deres ejer, Per Aarsleff A/S. Det er også planen, at vores administrative personale senere skal placeres i Wicotec Kirkebjergs nye hovedkontor, som vil stå klart om godt to år.

Også nyt hovedkontor til Wicotec Kirkebjerg
E. Klinks næsten 60 funktionærer, hvoraf mange er ingeniører eller konstruktører, flytter fra Skovlunde til Taastrup allerede 1. februar. I første omgang i lejede lokaler på Dybendal Allé 10.

Den ejendom bliver senere også midlertidig adresse for Wicotec Kirkebjerg, som river de fleste af sine nuværende bygninger på Roskildevej ned for at opføre et nyt, moderne hovedkontor. I byggeperioden er Wicotec Kirkebjerg genhuset på Dybendal Allé 10 (foto).

Dybendal Alle 10

Brug for flere mand i produktionen
E. Klink er fra 1947 og har i alle årene fremstillet kanaler til ventilation i bygninger. I dag er cirka 20 mand beskæftiget med at bygge stålkanalerne, men Lars Christrup forventer, at den nye fabrik i Taastrup skal bruge 30-40 mand, da virksomheden vil ekspandere. 

– Vi har en hel del projekter i den farmaceutiske industri, men har også mange andre store opgaver. Lige nu er vi med i byggeriet af Danske Banks nye hovedsæde i København. Vi var også med, da Operahuset og Skuespilhuset blev opført, oplyser Lars Christrup (foto).

Se andre af E. Klinks seneste opgaver

Lars Christrup

Siden 2005 har E. Klink været ejet af det nuværende Wicotec Kirkebjerg. Når flytningen til den nye fabrik i Taastrup er gennemført, skal det gamle hovedsæde på Meterbuen i Skovlunde sælges.

Ny fabrik

Facader

E. Klinks byggeri i Taastrup er tegnet af Dansk Autobranche Rådgivning v/Arkitekt MAA Søren Jeppe Pedersen og skal rumme administration, personalefaciliteter, produktionslokaler og lager. Projektet går i gang tirsdag og forventes færdigt allerede medio juni. Opgaven udføres af DS Flexhal fra Hobro.

Vores Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og følg med i hvad der sker i Erhvervsforum.