Udgivet d. 7. januar 2020

Sveriges største leverandør af 3D-print, Prototal AB, overtager nu den danske 3D-printvirksomhed Damvig A/S. Virksomheden forbliver i Taastrup, og de to hidtidige ejere, Susanne og Jesper Damvig, fortsætter også.

Med Prototals køb af Damvig skabes synergier, der giver kunder nye muligheder såvel inden for 3D-print som inden for beslægtede teknologier, forstærker markedspositionen og accelererer udbredelsen af 3D-print.

Globalt er 3D-print i kraftig vækst, blandt andet grundet de mange fordele 3D-print rummer i forhold til hurtig prototypeudvikling, anderledes materialer og former samt de unikke muligheder for skalerbar produktion.

Blandt de førende herhjemme er Damvig A/S, der gennem 25 år har opbygget en stor know how og et stærkt brand inden for 3D-print. Virksomheden indtager en førende position og har løbende fundet nye applikationsområder og tekniske løsninger, der har udvidet mulighederne inden for additive produktion.

Har det mest avancerede udstyr
Damvig har løbende investeret i ny teknologi og råder over branchens mest avancerede produktionsudstyr.

Virksomheden er blandt de førende i Europa inden for 3D-print, og en række af Danmarks største virksomheder er på kundelisten, ligesom også iværksættere og start-ups trækker på Damvigs kompetencer, teknologi og rådgivning. De løbende investeringer har udvidet kundekredsen og ordreomfanget, og de seneste fire år har Damvig haft en årlig omsætningsstigning på 20 procent.

Prototal Industries fremstiller prototyper og serieprodukter i plast og er pioner i Sverige inden for 3D-print. Prototal AB løser bl.a. low volume serieproduktion inden for sprøjtestøbning. Virksomheden har en omsætning på 360 mio. SEK og har 175 medarbejdere på fem lokationer, hvor 100 medarbejdere er beskæftiget på hovedfabrikken i Jönköping.

Synergier og nye markedsmuligheder
Med Prototals køb af Damvig forstærker Prototal sin position som en af Skandinaviens største aktører inden for 3D-print af polymer materialer. Ambitionen er markedsudvidelse, øget innovation og yderligere teknologiinvesteringer, der giver fremstillingsvirksomheder i ind- og udland endnu flere muligheder for at drage fordel af 3D-prints store potentiale.

– Vi er meget tilfredse med købet af Damvig. Det gode samarbejde, vi har haft i årenes løb med Damvig, styrkes, og Damvig bliver en naturlig del af vores forretning. Som en del af Prototals nye fokusområde – digital produktion af plastikkomponenter – forstærker købet af Damvig muligheden for at vi kan levere høj service til nuværende og kommende kunder gennem øget lokal tilstedeværelse, siger Henrik Lundell, CEO, Prototal AB.

– Overtagelsen af Damvig supplerer vores investeringer i additive produktion i Jönköping og Ystad, og købet er både en konsolidering af vores position i Norden samt et springbræt for yderligere investeringer og opkøb særligt i forhold til det centraleuropæiske marked. Ved at kombinere Damvigs produktionskapacitet med vores kan vi tilbyde et omfattende sortiment af industrielle 3Dprintere, påpeger Henrik Lundell.

Virksomheden forbliver i Taastrup
Indtil salget har Damvig været ejet af søskendeparret Susanne og Jesper Damvig. De fortsætter begge i virksomheden, der fortsat vil blive drevet under navnet Damvig A/S, og virksomheden vil også fremover være beliggende i Taastrup.

– Damvig har gennem årene gennemgået en rivende udvikling. Vores vision har altid været og vil fortsat være at udbrede kendskabet til og brugen af 3D-print. Med Prototals køb af Damvig speedes udbredelsen af 3D-print op, siger administrerende direktør Susanne Damvig, Damvig A/S.

– Kunderne får en lang række fordele ved Prototals opkøb af Damvig. Nuværende og fremtidige kunder får større kapacitet, øget adgang til en langt bredere produkt- og teknologiplatform og desuden et øget serviceniveau med hensyn til færdigheder og levering. Grundet den bredere palet og det øgede kapacitetsloft kan vi fremover løse flere opgaver inhouse. Derfor forventer vi at den nye ejerstruktur øger væksten yderligere i de kommende år, tilføjer Susanne Damvig.

Damvig A/S var Månedens profil på vores hjemmeside i oktober 2016; læs historien

Damvig
Søskendeparret Jesper og Susanne Damvig gratulerer Henrik Lundell, CEO, Prototal AB, med overtagelsen af Taastrup-virksomheden Damvig A/S.

Vores Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og følg med i hvad der sker i Erhvervsforum.