Udgivet d. 26. maj 2021

Attraktive boliger tiltrækker god arbejdskraft. Og god arbejdskraft tiltrækker nye virksomheder. Det er den vækstspiral, som Høje-Taastrup Kommune gerne vil dyrke.

Antallet af arbejdspladser er steget betragteligt gennem de sidste ti år. Tilflytningen er også i top, og med 3.000 boliger på vej i Nærheden og 1.200 i Høje Taastrup C vil Høje-Taastrup cementere positionen som Danmarks grønneste vækstkommune, fastslog borgmester Michael Ziegler på vores morgenmøde onsdag.

En helt vild vækst

– Siden 2017 er vores CO2-udledning faldet 28 procent, selv om der er kommet 10.000 nye job og 4.000 flere borgere i kommunen i samme periode, bemærkede han. I dag er vi 52.000 indbyggere, men om ti år er vi 65.000. Det er en helt vild vækst, den største i landet. Rigtig mange børnefamilier flytter hertil, og fra København havde vi i 2020 en nettotilgang af ca. 500 borgere, oplyste Michael Ziegler.

Han konstaterede, at de mange tilflyttere udgør en kvalificeret arbejdskraft, der også kan tiltrække andre typer virksomheder. Eksempelvis er der en markant vækst i antallet af job inden for rådgivning og dermed vidensvirksomheder.

Morgenmøde
Morgenmødet hos Stendal Groups kontorejendom på Dybendalsvænget var vores første fysiske møde siden september og samlede cirka 30 deltagere.

Alsidigt fritidsområde

Det regionale fritidsområde nord for Roskildevej kom ikke til at rumme et kæmpe vandland. Men den maveplasker græder borgmesteren tørre tårer over, røbede han:

– I stedet får vi nogle mindre projekter, der kan komplettere hinanden. Og helt små er de jo så alligevel ikke. Vi taler om verdens største indendørs gokartbane, Danmarks største padelcenter og måske også et nyt hjemsted for Charlottenlund Travbane. Alt sammen noget, der sætter vores kommunen på landkortet på positiv vis.

Michael Ziegler

Datacentre bidrager til fjernvarmen

To datacentre er på vej. Det ene projekt, som Digiplex opfører bag Handicaporganisationernes Hus, er allerede kendt, men borgmesteren fortalte, at kommunen er i dialog med endnu en aktør om at opføre et datacenter mellem Essex Park og Carlsberg.

At der ikke bare bliver tale om nogle triste bygningsklodser fremgår af, at Digiplex har bedt tre af landets førende tegnestuer – BIG (Bjarke Ingels), Henning Larsen Architects og Arkitema – give bud på udformningen. 

Datacentrene får også en rolle i kommunens klimaplan, da den overskydende varme fra de mange servere skal udnyttes som fjernvarme. 

Præsentation

Klik på billedet for at se/downloade Michael Zieglers præsentation.

Vores Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og følg med i hvad der sker i Erhvervsforum.