Udgivet d. 23. februar 2021

Datacenterselskabet Digiplex har købt en 110.000 kvm stor grund i Høje-Taastrup – ved Blekinge Boulevard – hvor selskabet vil etablere et datacenter campus med plads til fem datacentre. Det bliver DigiPlex’ andet campus i Danmark i tråd med Digiplex’ vækststrategi på de nordiske markeder. Det første ligger på Holmbladsgade i København. 

DigiPlex har fået byggetilladelse til at bygge et campus med fem datacentre, der gør brug af vandkøling, og der vil også være mulighed for at genindvinde overskudsvarme til udnyttelse i det eksisterende fjernvarmesystem. DigiPlex har sikret sig nok vedvarende energi til at støtte udviklingen.

I tråd med DigiPlex’ bæredygtighedsstrategi vil størsteparten af vandbehovet til afkøling komme fra brønde, og DigiPlex har indvilliget i at etablere en kunstig sø til opsamling af regnvand samtidig med, at bassinet kan fungere som storm-vandbassin til gavn for lokalsamfundet.

Klar til at bygge
WN
– Vi ser en stor interesse for bæredygtige datacentre i Norden. Derfor har vi investeret i yderligere jord i Danmark og i Norge. Med disse nye jordbesiddelser kan vi hurtigt imødekomme såvel  lokale som internationale virksomheders behov for at udvide datacenterkapaciteten bæredygtigt og omkostningseffektivt, siger Wiljar Nesse (foto), CEO hos DigiPlex. Han tilføjer:

– Vi har nu de afgørende aftaler på plads i forhold til strøm, vand og byggetilladelser, så vi er klar til at påbegynde opførelsen af vores nye campus i Høje-Taastrup, og vi er allerede i diskussion med en række potentielle internationale kunder. 

Glad borgmester
Michael Ziegler
– Vi er meget glade for at byde DigiPlex velkommen i Høje-Taastrup Kommune. Det nye datacenter campus vil ikke kun bringe nye job til kommunen, men også tilføre værdi og bidrage til kommunens bæredygtige udvikling ved at være en vigtig del af infrastrukturen. DigiPlex har lovet at bidrage til opførelsen af et nyt stormbassin samt opgradering af lokale veje og etablering af nye cykelstier; noget som lokalsamfundet vil kunne drage stor fordel af, siger borgmester Michael Ziegler (foto).

Sø
Campussen med de fem datacentre suppleres med en kunstig sø.

Vores Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og følg med i hvad der sker i Erhvervsforum.