Udgivet d. 5. januar 2017

Nyt medlem: Tina’s Pølser

Tina Pihl, som for 27 år siden var med til at åbne en pølsevogn i Taastrup Hovedgade, driver nu fire butikker under navnet Tina’s Pølser. Den nyeste er Pitten i Høje-Taastrup TransportCenter, som hun overtog i efteråret 2016. 

Fødevarespecialist
– Min mand og jeg åbnede vores første pølsevogn i 1989 på Taastrup Hovedgade 91, fordi vi savnede en ordentlig pølsevogn i den ende af byen, fortæller Tina.
Hun og hendes familie har altid beskæftiget sig med fødevarebranchen. Selv er hun udlært i Mad & Vin i Magasin, og da hun stoppede der, blev hun tjener. I en årrække var hun i Hereford Steak House i Taastrup, og det var mens, hun arbejdede her, at hun og hendes nu afdøde mand åbnede pølsevognen.
– I første omgang fik vi placeringen i Hovedgaden på prøve. Vi begyndte med en lille vogn, som jeg var med til at passe i min fritid. Da vi fik pladsen permanent, investerede vi i en større pølsevogn, og så ansatte vi min mor til at passe den. Hun var førstedame i ti år, mens jeg fortsat arbejdede som tjener. Men da jeg fik min datter, udvidede vi forretningen, så jeg også kunne arbejde der fuld tid sammen med min mor.

Presset af gadeomlægning
Butikken blev stadig mere populær, men da Hovedgaden for 15 år siden skulle bygges om, blev det noget mere besværligt for kunderne at komme frem. Tina og hendes mand fik på det tidspunkt ideen til at åbne en ny butik lidt længere ude, på Torslundevej i Ishøj, hvor der var gode adgangsforhold.
– Det blev en kæmpe succes, hvor også den tunge trafik kunne komme til. Den kundegruppe har vi fastholdt derude, fortæller Tina, som for fire år siden blev tilbudt at overtage endnu en butik på OK-tanken i Vallensbæk. 

Transportcentret en oplagt placering
Transportcentret havde hun haft øje på et stykke tid med en idé om, at der godt kunne være plads til endnu en butik derude. Men her blev hun overhalet af den nye ejer af den eksisterende butik, Fragten, som selv kontaktede hende med et tilbud om at leje den.
– Transportcentret er jo en perfekt placering til en forretning som denne her. Her er mange virksomheder med trafik, og tankanlægget og natparkeringen med plads til 150 biler lige over for os er også et plus for butikken. Her kommer mange kunder, som har ærinde på Grønttorvet, hos Danske Fragtmænd, GLS eller nogle af de andre virksomheder.

Morgenmad og bad til chaufførerne
Placeringen betyder også, at menukortet er lidt anderledes end i Tinas tre andre butikker. På grund af natparkeringen for lastbiler åbner den allerede kl. 5.30, hvor der serveres morgenmad, og hvor chaufførerne også kan købe et bad. En hjemmesmurt madpakke kan de såmænd også få med på turen. Fra kl. 16 til 19.30 er der Dagens ret.
– Chauffører vil gerne have noget solid kost med sovs og kartofler, så det har vi her. Men vi tilbyder også de samme varer som i de tre andre butikker. Det vil blandt andet sige 20 forskellige slags pølser fra Tulip og en stribe burger-varianter. I december solgte vi over to tons flæskesteg. 
Butikken har nu ændret navn fra Fragten til Pitten og adskiller sig fra de tre andre butikker ved at have siddepladser. 30 siddende gæster er der plads til. Det betyder, at nogle af stamkunderne fra de andre butikker nu kommer til TransportCentret, hvis de har brug for et sted, hvor de kan holde et lille møde.

35 medarbejdere
Med den nye forretning har Tina Pihl nu 35 medarbejdere, hvoraf hovedparten er skolepiger. Ved siden af de fire butikker når hun også at passe hvervet som formand for handelsstandsforeningen Taastrup Bymidte.

Tina’s Pølser
Pølsen, Taastrup Hovedgade 91
Pitten, Høje-Taastrup TransportCenter
Mødestedet, Jydekrogen 1, Vallensbæk
Quicken, Torslundevej 2, Ishøj
Tlf. 26 81 87 46
www.tinas.dk
https://www.facebook.com/TinasPolser

Vores Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og følg med i hvad der sker i Erhvervsforum.