Udgivet d. 25. oktober 2021

Endnu engang er det Høje-Taastrup, der løber med titlen som den mest transportvenlige kommune ud af de 29 kommuner, der tilsammen udgør Region Hovedstaden. Høje-Taastrup bliver især rost for kommunens regler, regulering og politik.

Det er brancheorganisationen for den danske vejgodstransport, ITD, der står bag undersøgelsen, som hvert år hylder Danmarks mest transportvenlige kommuner. ITD’s administrerende direktør Carina Christensen glæder sig over, at Høje-Taastrup bliver ved med at prioritere indsatsen i forhold til transportbranchens vilkår.

– Vi kan se, at vejgodstransporten generelt bliver prioriteret højt i kommunens erhvervsindsats og lokalplanerne. Eksempelvis er der erhvervsområder nær hovedfærdselsårer, som er forbeholdt transport- og distributionserhvervet, ligesom det er tilladt for virksomhederne at etablere private overnatningstilbud til lastbilchaufførerne i erhvervs- og industriområder, siger Carina Christensen.

God infrastruktur er tiltrækkende

Kim Rasmussen, formand for Høje-Taastrups Erhvervsforum glæder sig også over, at det har været muligt at fastholde den flotte placering.

– Hvad angår infrastruktur, har kommunen geografisk set en ideel beliggenhed tæt på hovedstaden og med motorveje og jernbane. Det har fået mange virksomheder inden for distribution og logistik til at etablere sig her. Blandt andet har vi det velfungerende Høje Taastrup TransportCenter, som stadig udvikles og tiltrækker nye aktører, fortæller Kim Rasmussen.

– På det politiske plan har kommunen grebet muligheden og gjort infrastruktur og logistik til væsentlige elementer i sin erhvervs- og vækststrategi. Den gode beliggenhed tiltrækker ikke blot transporterhvervet, men også en række andre virksomheder, der ser en fordel i den velfungerende infrastruktur, der gør det nemmere at nå ud til kunderne og for medarbejderne at nå frem til arbejdspladsen, bemærker Kim Rasmussen.

Vigtig for hele erhvervslivet i regionen

Indsatsen i Høje-Taastrup Kommune er med til at styrke erhvervslivet i hele regionen, vurderer ITD’s administrerende direktør Carina Christensen.

– En velfungerende transportbranche er generelt en forudsætning for vækst, velfærd og velstand. Ikke mindst Brexit har illustreret hvor sand den påstand er. Det er en styrke for al udvikling, produktion, handel og drift, at materialer, råvarer, produkter og fødevarer transporteres effektivt. Derfor er det positivt, at Høje-Taastrup Kommune bliver ved med at højne branchens vilkår – ikke mindst i denne tid, hvor manglen på arbejdskraft også kan give udfordringer for transportvirksomhederne, siger Carina Christensen.  

ITD’s kåring af Årets Transportkommune bygger på en undersøgelse fra analyse- og rådgivningsvirksomheden IRIS Group, der trækker på statistiske data fra både offentlige myndigheder og institutioner samt en spørgeskemaundersøgelse, der er udsendt til kommunerne.

Landets 10 bedste transportkommuner

  1. Vejle
  2. Horsens
  3. Silkeborg
  4. Vejen
  5. Køge
  6. Solrød
  7. Favrskov
  8. Aabenraa
  9. Ikast-Brande
  10. Høje-Taastrup

Vores Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og følg med i hvad der sker i Erhvervsforum.