Udgivet d. 15. marts 2017

Nyt medlem: Dansk KøkkenKomfort.

Arbejder du med storkøkkener, eller sidder du på et kontor, der trænger til bedre indeklima? I begge tilfælde kan Troels Mortensen hjælpe dig til at få ren og frisk luft. Efter næsten 20 år i ventilationsbranchen etablerede han i 2015 firmaet Dansk KøkkenKomfort, der leverer emhætter til storkøkkener. For nylig har han udvidet produktsortimentet med luftrensere fra sin samarbejdspartner, danske Air-Tech.

Emhætter til storkøkkener
– Emhætterne er til storkøkkener i alle afskygninger og kan ved hjælp af en UV-C teknologi indbygget i emhætterne og kulfilter reducere indholdet og fedt og olie i den udsugede luft, forklarer Troels, som nævner flere fordele:
– Især er det vigtigt at undgå, at fedt aflejrer sig i udsugningskanalen. Det kan gå helt galt, hvis der for eksempel opstår brand i en frituregryde under emhætten, og ilden får fat i fedtet i kanalen. Der er en stor risiko for brandspredning til resten af bygningen via ventilationskanalerne. Forsikringsselskabet Alm. Brand giver faktisk rabat til de kunder, der får installeret UV-C teknologi i emhætterne.
– Fedtaflejringer kan også afgive en grim og harsk lugt til de omkringboende, ligesom det giver en øget risiko for vækst og ophobning af bakterier og svampe i kanalsystemet.
Endnu en meget vigtig gevinst ved en behandlet og ren udsugningsluft er bygningernes energiforbrug. Er der fedt og olie i udsugningsluften, stopper ventilationsaggregatets filtre hurtigere til, så ventilatorerne skal bruge mere og mere energi til at opfylde de dimensionerede krav, og genvindingssystem stopper til og virker dårligere. Alt sammen noget der giver mindre virkningsgrad og højere tryktab og altså et mindre energikorrekt ventilationsanlæg med højere driftsudgifter til følge, påpeger Troels.

Er kommet godt fra start
Han lover ikke, at UV-C fjerner fedt og olie 100 %, men mængden reduceres betydeligt. Alternativet er at ofre penge på at få kanalerne renset 1-2 gange om året, hvis udsugningsluften ikke renses, mod én gang hver 3-5 år med UV-C teknologien indbygget i emhætterne.
Troels er kommet godt i gang med DANSK KøkkenKomfort og har leveret både totalløsninger og installation af UCV-C teknologi til eksisterende emhætter i en række restauranter, kantiner og institutionskøkkener på hele Sjælland.
Han har siden januar 2016 monteret UV-C teknologien i fem McDonalds restauranter, tre Bones restauranter og en Burger King. Også i køkkenet i det nye DSV domicil i Hedehusene er UV-C teknologien indbygget i emhætterne.
– Jeg rådgiver, beregner, laver tilbud, leverer, monterer og tilbyder serviceløsninger til sidst. Altså følges jeg med kunden hele vejen gennem processen, og det er noget mine kunder virkelig sætter pris på. De føler sig simpelthen ikke overladt til en teknologi, de ikke helt forstår, men har betalt en del penge til.

emhætte 1 

emhætte 2
Emhætter i driftskøkkener kan ved hjælp af UV-C teknologi bliver mere effektive.

Få ren luft på kontoret og i bilen
De nye luftrensere MAC500 henvender sig til et andet kundesegment. Apparatet sættes i stikkontakten og kører i 24 timer, mens den fjerner lugt og baktier fra luften i rummet.
– Mange astmatikere har en luftrenser. Den er også god til at fjerne røglugt fra hotelværelser og biler. Flere kontorer har en renser siddende for at løfte indeklimaet. Rent teknisk er processen, at luftrenseren suger luften ind, bestråler den med en ozonlampe og blæser ren luft ud igen.
Luftrenseren har kapacitet til at klare et rum på op til 30-35 kvadratmeter.
En MAC500 luftrenser koster 3.490 kr. ex moms, men som medlem af Erhvervsrådet får du 10 % rabat.

MAC500
Luftrenseren MAC500 eliminerer bl.a. bakterier, skimmel og pollen.

En kraftigere model OZ1000 og OZ2000 er beregnet til luftsanering og bliver blandt andet brugt ved renovering af huse med skimmelsvamp, hvor den kan fjerne lugten og de svampesporer, der er i luften.

luftrenser

– Den model kan bruges af håndværkere, rengøringsfirmaer og andre, der har brug for en effektiv rensning af luften, for eksempel ved rengøring af containere eller skurvogne. Jeg regner også med at promovere den over for boligselskaber, fordi det er et supergodt redskab før en ny indflytning, siger Troels, som tilbyder op til 14 dages gratis prøvetid.
Troels understreger, at er du interesseret i systemet, eller har du spørgsmål, så er det bare om at tage kontakt til ham.

Dansk KøkkenKomfort
Kornelhegnet 14
2630 Taastrup
troels@dakk.dk
Tlf. 42 23 00 01
www.dakk.dk

Vores Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og følg med i hvad der sker i Erhvervsforum.