Udgivet d. 14. november 2017

Nyt medlem: BRing Montage I/S.

Fra 1. december bliver Høje-Taastrup hjemsted for en spritny virksomhed. To montører realiserer en drøm om at få egen virksomhed og arbejde med det, de brænder for.

BRing Montage I/S er etableret af Jesper Bille Handest og Jakob Ring Ibsen. De er tidligere kolleger, men i dag henholdsvis daglig leder af en smedevirksomhed i Nordsjælland og vedligeholdelsestekniker i en medicinalvirksomhed. Nu vil de bygge en montagevirksomhed op, som de store producenter kan bruge til at outsource opgaver til.

Ide fra sommerhuset
– Vi har sommerhus i nærheden af hinanden på Orø, og en sommeraften, da vi sad ved bålet, kom vi til at snakke om at starte en virksomhed op sammen, fortæller Jesper.

– I stedet for at gå i gang med noget nyt og smart, som markedet måske ikke har brug for, blev vi enige om at lave det, som vi er gode til.

sommerhus

 Stor ordre er i hus
Det er primært inden for montage af forsknings- og laboratorieudstyr, at de to partnere har stærke kompetencer. De kender også branchen og ved, at producenterne ofte hyrer vikarer ind.

– Så vi tænkte, hvorfor ikke tilbyde vores hjælp og vores samlede 20 års erfaring i stedet for, at de skal lære nye vikarer op hver gang? Der ramte vi åbenbart plet, for der gik kun ganske kort tid, før vi havde den første pænt store ordre i bogen. Og så måtte vi til at finde et sted, hvor vi kunne være, siger Jakob. 

Det sted fandt de på Hørskætten i Høje Taastrup og overtager det den 1. december.

Vi kribler for at komme i gang
– Vi kribler for at komme i gang, siger Jakob. Kunderne er der allerede, og vi glæder os til at hjælpe dem. Ikke bare med montage-opgaver, men også med eventuel sparring om, hvordan de kan optimere deres produktion. Lige på det punkt tror vi, at der er meget at vinde for virksomhederne. Der er helt sikkert processer, som de for eksempel bruger fire timer på nu, der kan klares på tre eller mindre, hvis de gør tingene lidt smartere.

– Vi sætter en ære i at give kunderne mere, end de regner med, tilføjer Jesper.

Håndværker og direktør i én person
Placeringen i Høje-Taastrup er ideel af flere årsager. Det er tæt på motorvej, centralt i forhold til Sjælland, lokalerne er pænt store, og så er det nogenlunde midt imellem Valby og Værløse, hvor Jesper og Jakob bor.

– Det er heller ikke det dyreste sted, men fungerer og er præsentabelt, siger Jesper. Vi er ret opmærksomme på omkostningerne. Vores forretningsmodel er, at vi lover kunderne, at priserne ikke stikker af. Vi giver en fast pris på forhånd, og det bliver ikke dyrere, end hvis de selv udfører opgaven.

– Vi kan holde prisen nede, fordi vi selv er både håndværkeren og direktøren, og vi skal heller ikke binde likvider i et kæmpestort varelager. Vores kunder opretter et fjernlager hos os, og vi fungerer så som et ekstra team for dem. Har de travlt, lægger de opgaven hos os. Har de ikke travlt, kan de selv gøre arbejdet, men har stadig en fast aftale med os som en kendt, god sparringspartner.

Vi er der også for iværksætteren
Foruden de store producenter ser Jakob og Jesper også startup-virksomheder som oplagte samarbejdspartnere. De har allerede fået de første henvendelser fra tidligere DTU og DTI startups.

– Det er jo helt oplagt for en opfinder, som skal til at producere, at sende tegningerne til os og lade os bestille delene hjem, stå for produktionsdelen og levere ham et færdigt produkt. Det er det, vi brænder for. Og derfor er vi ikke dyre. Det er fint for os, bare vi kan leve af at være vores egne chefer og hjælpe start-uppere i gang, siger Jakob.

Jesper: – Prisen skal afspejle vores udgifter. Vi gør ikke dette her for at få råd til en strandvejsvilla. Vi trænger bare til at gøre noget, vi brænder 100 % for, og hvor vi selv sætter dagsordenen. Det synes vi er sjovere end at bruge vores karriere på at jagte penge og øget profit i andre folks firmaer.

BRing Montage I/S

Hørskætten 30

2630 Taastrup

22 91 90 83 / 51 86 68 66

www.bringmontage.dk

info@bringmontage.dk

Vores Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og følg med i hvad der sker i Erhvervsforum.