Udgivet d. 31. oktober 2016

Nyt medlem: Vaskecenteret I/S. 

30-årige Mikkel Merrild er ny indehaver af Vaskecenteret på Letland Alle i Høje-Taastrup TransportCenter. I otte år har han uddannet sig og arbejdet som navigatør i Søværnet, men en trang til at styre sin egen tid – og ikke nødvendigvis at skulle holde juleaften på flådestationen – fik ham til at søge nye veje. Og da hans bror er forhandler af bilvaskeanlæg, var det naturligt at gå den vej.
Vaskecenteret på Letland Alle er indrettet til vask af lastbiler og større varevogne. Der er tre vaskebaner, hvilket gør det til Sjællands største anlæg. Under optimale forhold kan der vaskes ni lastbiler i timen, fortæller Mikkel, som selv er til stede i hele åbningstiden fra kl. 7 til 18 mandag til fredag. 

En mand på hver vask
– I princippet er det en almindelig vaskehal som på en tankstation. Vores er bare større. Vi kan tage 18 meter lange vogntog ind. En vask koster typisk omkring 700 kr., men så er bilen også total ren udvendig, når den kører herfra. Jeg har en professionel fagmand på hver vask, så vi også får vasket alle de steder, hvor børsterne ikke kommer ind. Vi lever af at sælge rene lastbiler. Og hvis kunden kan påvise, at bilen ikke er ordentlig ren, så får han næste vask gratis, siger Mikkel, som har tre mand ansat. 

Ligger ideelt i transportcentret
Beliggenheden i transportcentret er ideel. Her kommer der ca. 15.000 biler, heraf ca. 5.000 lastbiler, hvert døgn. Så Mikkel mener, at der er et godt grundlag for at drive vaskecenter. Især fordi nogle af de mange biler, som hver dag besøger grønttorvet Copenhagen Markets, nu også begynder at finde vej over til hans anlæg. Det er typisk kassevogne, som er for høje til at gå ind i en almindelig vaskehal.

Vandet bliver genbrugt
En stor del af vandet bliver genbrugt. Mikkel har et 45 kubikmeter stort anlæg, hvor vaskevandet renses ved hjælp af enzymer, saltfjerner, UV-belysning og olieudskiller. Trods genbrug kan der på en god dag alligevel godt blive brugt 10 kbm ”nyt” vand.
Der er også et stort anlæg til at blødgøre vandet, der er ganske hårdt her i Taastrup. Når vandet blødgøres, fjernes kalken.
Bygningen er fra 1999 og var en af de første i transportcentret. Først var den med to baner, men er siden udvidet til tre. De nuværende tre vaskeanlæg er fra 2008 og stadig velfungerende. Det ene har vasket 25.000 biler, viser tælleren. 

I lære hos forgængeren
Mikkel ejer Vaskecenteret sammen med sin bror, som bor i Canada. De har overtaget anlægget efter Sven Hansen pr. 1.september. I de foregående måneder var Mikkel ”i lære” hos sin forgænger. 
– Sven har drevet en god forretning, og jeg tænker at fortsætte i samme spor med vægt på god service og kortest mulig ventetid, så vi sikrer, at kunderne kommer igen.

Vaskecenteret

Foruden turen i vaskeanlægget får alle biler en manuel behandling, så de er helt rene, når de kører ud igen.

Vaskecenteret I/S
Tlf.: 43 71 78 86
mikkel@truckwash.dk 
Letland Alle 2
2630 Taastrup
Vaskecenteret på Facebook

 

Vores Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og følg med i hvad der sker i Erhvervsforum.