Udgivet d. 5. februar 2021

Sammen med vores medlem Høje-Tåstrup Fysioterapi har vi optaget en video, hvor fysioterapeut Janne Kock giver råd om, hvordan du indretter din arbejdsplads på en måde, der skåner kroppen mest muligt.

– Forkerte arbejdsstillinger kan give alvorlige skader i muskler og led, og det er også vigtigt, at du bevæger dig, mens du arbejder, så blodcirkulationen holdes i gang. Heldigvis er der mange hjælpehjælper, fx en RollerMouse i stedet for en almindelig pc-mus og en fodskammel, så man kan skifte fodstilling, siger Janne Kock.

Hæve/sænkeborde er også et stort plus, men i denne tid, hvor mange må arbejde hjemmefra, er udfordringen måske, at man ikke har de fornødne redskaber til rådighed. Derfor er det endnu vigtigere, at man i det mindste sørger for at sidde korrekt i forhold til skærm, tastatur og mus, så nakke, hænder og albue belastes mindst muligt. 

Video viser hvordan
I videoen viser vi forskellige eksempler på forkerte og korrekte arbejdsstillinger. Der er også nogle øvelser, som er nemme og hurtige at udføre.

– Afveksling er det allervigtigste, siger Janne Kock. Den bedste arbejdsstilling er altid den næste…

Vores Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og følg med i hvad der sker i Erhvervsforum.