Udgivet d. 25. oktober 2018

Debatmorgenmøde i City2 tirsdag den 6. november kl. 7.30-9.30 – for alle butiksdrivende i Høje-Taastrup Kommune.

Er der også plads til de fysiske butikker i den digitale fremtid? – Ja, helt bestemt. Intet slår den nærværende ekspedient, der vil hjælpe kunden, lyder det fra Christian Schreiber, som har stor erfaring med begge måder at drive butik på.

Tirsdag den 6. november er han den ene part, når Høje-Taastrup Erhvervsforum sammen med City2 og Høje-Taastrup Kommune inviterer til morgenmøde med emnet ”Hvordan overlever den fysiske butik i en digital fremtid”. Den anden part er Niels Ralund, adm. direktør i Foreningen for Dansk Internethandel.

Mød to kapaciteter inden for handel
Det er således to virkelige kapaciteter, du kan møde denne morgen. Christian Schreiber er ansat af boozt.com, som har en af de største netbutikker i Danmark. Men finten er, at Christian er hyret som retailchef til at oprette fysiske butikker for boozt.com Den første – Booztlet – åbnede i Taastrup, i CDO (Copenhagen Designer Outlet) ved siden af City2. Senere er der åbnet yderligere to butikker på Ros Torv i Roskilde og i Købmagergade i København.

Boozt.com har indset, at deres netbutik ikke kan stå alene. Der skal også være et sted, hvor kunderne kan se, mærke og prøve varerne, hvad enten det er tøj, sko eller parfume. Derfor er der også en fremtid for de fysiske butikker. Måske ikke så mange som i dag, siger Christian, som selv har en butiksbaggrund med 11 år i Magasin og 10 år i Daells Varehus.

– Jeg må erkende, at vi i de fysiske butikker nok har sovet i timen, fordi vi for 10-12 år siden ikke oplevede konkurrence fra internettet. Og da de første online-butikker dukkede op, sagde vi til os selv, at folk ikke kommer til at købe tøj eller mad på nettet. Det var også ud fra den holdning, at Blockbuster i sin tid sagde nej tak til at købe Netflix.

Butikkerne kan noget, som nettet ikke kan
Som retailchef har han fået indsigt i, hvordan en netbutik som boozt.com tænker, og det har givet ham nye øjne på de fysiske butikker og de muligheder, de har.

– De kan helt klart noget, som nettet ikke kan. Mit udgangspunkt som butiksdrivende er, at du behøver ikke være online, men du skal være fysisk til stede. Vil du overleve som købmand, er det ikke nok, at du laver en hjemmeside. Du skal have nogle nærværende medarbejdere, der vil hjælpe kunden. Det er måden at overleve på i den digitale fremtid.

E-handel og nethandel er ikke fjender
Niels Ralund kommer ikke til mødet for at tordne mod de fysiske butikker, siger han: – Jeg ser bestemt ikke e-handlen og den fysiske handel som fjender. For os hænger det sammen, og vi ser da også, at flere og flere traditionelle netbutikker åbner fysiske butikker, mens de fysiske butikker også kommer på nettet.

– Når det er sagt, så vil jeg dog bemærke, at de fysiske butikker har nogle udfordringer, og de bliver ikke mindre. Jeg tvivler på, at alle de butikker, der findes i dag, når at blive generationsskiftet. Mange er presset af forbrugernes nye indkøbsvaner, og det pres bliver kun større, når en aktør som Amazon på et tidspunkt åbner en dansk netbutik, siger Niels Ralund.

Tør du gå glip af dette møde?
Ellers tilmeld dig senest 2. november (plads til max. 60 deltagere) her

Mødet holdes i mødelokalet i CDO. Der er indgang i CDO ved siden af DalleValle, eller fra P-pladserne indgang igennem City2 eller CDO’s hovedindgang.

Vi begynder med morgenkaffe klokken 7.30. Klokken 8.00 byder Center Manager Thomas Lüscher velkommen på vegne af DEAS, som driver City2 og CDO. Herefter er der debat mellem Niels Ralund og Christian Schreiber. Vi slutter kl. 9.30.

Vores Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og følg med i hvad der sker i Erhvervsforum.