Udgivet d. 23. marts 2021

Nyt medlem: VinGuruen.

Allerede mens Frederik Kondrup gik i gymnasiet, drev han en lille forretning med vinimport. Siden er han blevet revisor og selvstændig med Kondrup Consulting, men interessen for vin sidder stadig dybt i ham. Nu har han etableret firmaet VinGuruen, hvor han importerer vin direkte fra vingårde rundt om i Europa.

– Jeg savnede at have med vin at gøre på professionelt plan, og da jeg stadig havde kontakt til nogle af producenterne, besluttede jeg at etablere VinGuruen. Det gør jeg med høje ambitioner, både når det gælder sortiment og kvalitet. De vine, som jeg får hjem, er jeg ene om at importere. Og det skal være i en kvalitet og produktionsform, som jeg kan stå inde for. Derfor går jeg efter at finde nogle vinfamilier, der er passionerede, også selv om det betyder, at vinene bliver lidt dyrere, siger Frederik.

Køber direkte fra vingårdene
Hans egen præference er lette vine, gerne med lidt syre. Det vil typisk sige europæiske vine. Han køber direkte fra vingårdene og gerne minimum 400-600 flasker ad gangen, så han – selv om det er kvalitetsvine – kan få prisen ned i et leje, hvor danske vindrikkere kan være med.

VinGuruen drives fra privatadressen, men Frederik har for nylig lejet et stort kælderlokale andetsteds i Taastrup, så der er sikret tilstrækkelig lagerplads.

– Jeg har en intention om at holde lagersalg fx hver lørdag, for jeg vil rigtig gerne være i direkte dialog med mine kunder, siger Frederik.

Kunder fra netværket
Foreløbig foregår salget dog over nettet. Kunderne er typisk fra hans eget netværk eller nogle, som kender personer i Frederiks netværk og har hørt godt om hans vine, så ringene på den måde spreder sig ud. Nogle af vinene sender han til anmeldelse i relevante medier. Interesserede må også meget gerne ringe og få en vinsnak. Og så lægger han af og til videoer op på YouTube, hvor han fortæller om en af vinene.

– Rent forretningsmæssigt går det faktisk okay og bedre end forventet. Jeg har ikke etableret VinGuruen for at gøre det til en millionforretning. Kan det løbe rundt og generere et cashflow, så der er penge til den næste ordre eller til at tage nye vine hjem, er det fint. Og skulle der også blive råd til en vinrejse en gang om året, gør det heller ikke noget, smiler Frederik.

Nørder med vinteori
Indtil videre må han handle på distancen. Han researcher ved at studere producentlister fra de enkelte vindistrikter og finder på den måde frem til vingårde, der matcher hans krav og ikke er repræsenteret i Danmark i forvejen. Derefter bestiller han et par prøveflasker for at vurdere, om det er en producent, der skal ind i varmen hos VinGuruen.

– Jeg bilder mig ind, at jeg godt kan bedømme, om det er en kvalitetsvin. Jeg nørder vinteori og har bestået niveau 2 i WSET, der er den internationale vinuddannelse for personer, der handler med vin. Jeg skal i gang med niveau 3 i maj, fortæller Frederik.

VinGuruen har selvfølgelig et godt tilbud til andre medlemmer af Erhvervsforum. Se mere her.

VinGuruen ApS

Baneparken 10

2630 Taastrup

Tlf. 28 25 29 59

info@vinguruen.dk

www.vinguruen.dk

Frederik
Frederik har været heldig at finde et 80 kvadratmeter kælderlokale, der passer perfekt som lager for VinGuruen. Smagekasserne med seks forskellige vine, sælger rigtig godt.

Vores Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og følg med i hvad der sker i Erhvervsforum.