Udgivet d. 28. august 2021

Nyt medlem: JRV A/S.

JRV A/S i Greve har været gennem op- og nedture, siden firmaet blev grundlagt i 1968 som Jørgen Rasmussen Ventilation A/S. Der har været leverancer og tætte samarbejder med nogle af de helt store danske virksomheder – bryggerierne, Novo Nordisk, Datacentralen, Jysk Telefon, Storebæltsforbindelsen og sågar Nationalbanken. På et tidspunkt var der næsten 90 ansatte og fabrik i Fårup i Vendsyssel. 

– I bund og grund er vi en smede-, ventilations- og vvs-virksomhed, men vi har altid været gode til at opfinde løsninger og få dem videre som standardprodukter. Vi har lavet ventilationssystemer til bryggerierne, renrum og stinskabe til medico og hospitaler, sugearme og jeg ved ikke hvad, siger Daniel Rasmussen, barnebarn af Jørgen Rasmussen og siden 2016 adm. direktør for JRV og medejer sammen med sin farfars bror, Erik, som har været med siden 1968 og stadig er en del af staben. 

Virksomheden står på tre gode ben

Virksomheden beskæftiger i dag omkring 20 mand fordelt på tre afdelinger på Nimbusvej i Greve: vvs/ventilation, smede- og maskinafdeling og JRV Flexoduct, hvor standardprodukterne og projekter inden for farma-medico hører til.

Daniel er selv udlært smed i virksomheden i 2001 og læste derefter til bygningsingeniør. Han arbejdede i andre virksomheder i flere år, men da han blev spurgt, om han ville hjem og være en del af ledelsen og ejerkredsen, var det en nem beslutning.

Daniel
Daniel Rasmussen med afdelingerne for let og tungt metal i baggrunden.

Måske er jeg opdraget til det

– Det havde jeg ikke mange overvejelser om. Jeg har gerne villet det her hele livet; måske er jeg opdraget til det… Jeg kom her som knægt og var med at tælle lager op, fik læreplads her og hjalp også til, mens jeg læste til ingeniør.

– Måske var jeg selv endt som iværksætter, men jeg har været super priviligeret at få denne mulighed for at overtage en virksomhed med en solid historie, som jeg er godt inde i. Det er noget af det, der driver mig. Jeg er da stolt over at stå i spidsen for en dansk SMV, som har klaret sig i mere end 50 år. Det er da godt gået, ikk’? 

Bestemt, men hvad er årsagen til, at I er her endnu?

– Gode produkter, godt håndværk og flid. Der er sikkert også en masse andre omstændigheder; vilje og lyst for eksempel. Men det er også en atypisk virksomhed. Vi sælger egne produkter, men vores DNA er smedearbejde, ventilation og vvs. Så vi er både en handels- og en produktionsvirksomhed. Vi kan lide at opfinde, at lytte til kunderne og deres behov – det skaber nogle produkter, som bliver til standardprodukter på vores lager. Men vi er også håndværkere, der kører ud og skifter et blandingsbatteri hjemme hos fru Jensen. 

– Nogle firmaer vælger at sige, at de kan det hele. Det kan ingen. Men med vores kompetencer her i huset kan vi i hvert fald levere både en sugekasse og en ståltrappe, siger Daniel med et stort smil.

Daniel med logo
Daniels farfar, Jørgen Rasmussen, etablerede virksomheden i 1968 sammen med sin bror, Erik.

Flere patenter på vej

JRV A/S har flere patenter i sit sortiment, og Daniel har også i tankerne, at flere skal komme til:

– Fremtiden er fyldt med spændende opgaver. Når man skal bære en arv videre fra to opfindere som Jørgen og Erik, så spår jeg, at der kommer flere interessante nyheder fra os på standardprodukter, men vi vil også vækste på vores DNA. Vi har fået et nyt lederlag i organisationen, og der udspringer hele tiden nye ideer derfra. Vi har projekter liggende under tæppet, som vi vil afsløre senere, lover Daniel. 

Vil du læse mere om JRV’s spændende udvikling, kan du se eller downloade 50 års jubilæumsskriftet fra 2018 her.

JRV A/S

Nimbusvej 10, 2670 Greve

Tlf. 43 95 09 50

sales@jrv.dk

https://www.jrv.dk/

Vores Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev og følg med i hvad der sker i Erhvervsforum.